- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Muschiul Chateaubriand este o mancare cunoscuta in toata lumea si se numeste asa deoarece este inovatia scriitorului de origine franceza Chateaubriand.
Ingrediente
- 1 muschi de vita
- unt
- patrunjel verde
- sare
Instructiuni de preparare
- Se curata muschiul de pielite, se sterge si se taie in lungime in trei parti in asa fel incat partea din mijloc sa ramana groasa, dar sa fie subtiri de tot partile laterale desprinse.
- Se asaza cele trei parti de muschi asa cum a fost muschiul initial, se leaga cu sfoara si se pune pe un gratar dublu la jar viu. Se intoarce gratarul din cand in cand, astfel ca muschiul sa fie bine cuprins de caldura. Se lasa pe gratar, tot intorcandu-l, circa o ora. Partile exterioare dau posibilitatea sa se observe daca nu se arde muschiul.
- Cand partile exterioare s-au fript bine, se scot sforile, se desprind partile laterale si se indeparteaza, iar muschiul din mijloc are culoare rosie, suculenta, frageda si este foarte gustoasa.
- Muschiul se serveste taiat felii, cu unt deasupra si cu patrunjel verde tocat marunt deasupra si cu sare. Muschiul se serveste imediat ce se scoate de pe gratar, cu garnitura de cartofi pai si cu salata de sezon.