Aripioare de pui in crusta

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aripioarele de pui in crusta sunt foarte gustoase, ele fiind delicioase atat calde cat si reci, mai ales daca sunt servite chiar a doua zi.

Ingrediente

    • 1 kg aripioare de pui
    • 50 gr unt
    • 1 lingurita boia iute
    • sare grunjoasa
    • 150 gr pesmet
    • 1 lingurita boia dulce
    • chilli pudra
    • piper negru macinat
    • ulei pentru prajit

    PENTRU SOS:

    • 5 castraveti
    • 6 catei de usturoi
    • 1 fir de praz
    • 200 gr iaurt
    • 3 linguri ulei de masline
    • 1 legatura marar verde

Instructiuni de preparare

  1. Se curata aripioarele de pielite si se spala bine, sub jet de apa rece, apoi se pun intr-un bol, se presara sare, se adauga apa clocotita si se lasa cateva minute cat sa se patrunda usor.
  2. Intre timp, se topeste untul in tigaie, se adauga pesmetul si condimentele, se ia tigaia de pe foc si se trec aripioarele prin acest amestec si se prajesc in ulei incins.
  3. cand aripioarele sunt aurii pe toate partile se scot pe un servet absorbant ca sa se scurga surplusul de ulei.
  4. Separat, se curata castravetii de coaja si se pau pe razatoare. Se stoarce bine pulpa  acre apoi se amesteca cu usturoiul macinat, sare si cu putin ulei de masline, iar la final se adauga iaurtul si mararul tocat fin.
  5. Aripioarele se servesc cu sos  alb si cu fasii de praz verde.

Recomandari

Friptura sau Gratar