- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Puiul cu ananas este o reteta aromata cu care ii puteti oricand surprind pe cei dragi. Fiind dulce si totusi usor aromata va fi, cu siguranta, pe placul copiilor.
Ingrediente
- 600 gr piept de pui
- 6 oua de prepelita
- 50 gr faina
- piper alb
- 1 cutie compot de ananas
- 50 gr unt
- 20 gr sare
- boia dulce
Instructiuni de preparare
- Pieptul de pui se curata de pielite, se spala, se taie ca pentru friptura apoi se bate usor cu ciocanul de snitele.
- Se scot rondele din compotul de ananas, se scurg ine de zeama si se trec prin faina.
- Se prajesc pieptii de pui in unt topit, pana se rumenesc frumos pe ambele parti. In grasimea ramasa se rumenesc apoi rondelele de ananas.
- Se pune pieptul de pui intr-o tava, langa se pun rondelele de ananas, iar in gaurile lor de sparge cate un ou de prepelita. Se condimenteaza cu sare , boia si piper, se toarna zeama din compot si se baga tava in cuptorul incins pentru 20 de minute.