- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Rulada de vitel cu legume este un preparat delicios care nu trebuie sa lipseasca de sarbatori de pe masa dvs, sau ori de cate ori doriti sa va surprindeti invitatii cu un preparat delicios si foarte aromat.
Ingrediente
- 1 kg pulpa de vitel
- sare grunjoasa
- 100 gr unt
- 200 ml vin alb rosu
- 1 lingurita miere de albine
- 8 cartofi rosii
- 2 frunze de salvie
- piper negru macinat
- 4 linguri ulei de masline
- 3 catei de usturoi
- 8 rosii cherry
- o crenguta de rozmarin
Instructiuni de preparare
- Mai intai se prepara sosul: se topeste jumatate din cantitatea de unt, se adauga sare, piper, salvie macinata, usturoi tocat marunt, mierea de albine si vin. Se amesteca bine si se lasa deoparet cateva minute.
- Separat, se spala carnea, se curata de grasime sau de pielite si se unge cu pasta de unt, se maseaza bine, apoi se baga la frigider pentru o ora.
- Intre timp, se curata cartofii, se spala, si se pun la fiert in apa cu sare. Cand cartofii se pot intepa usor cu fulculita se scurg de apa si se lasa sa se raceasca.
- Se ruleaza bucata de carne, se strabge cu ata alimentara si se pune intr-o tava care se baga la cuptor, sa se patrunda in suc propriu, adaugand si grenguta de rozmarin.
- Cartofii se stropesc cu restul de unt topit si cu sare, apoi se rumenesc usor in tigaie. Se aduaga rosiile si se perpelesc in unt, cat sa se inmoaie.
- Rulada cand este gata, se feliaza si se serveste cu garnitura de cartofi.