- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pieptul de curcan in crusta aromata este un preparat foarte gustos si aromat, fiind un fel de baza delicios si satios.
Ingrediente
- 800 gr piept de curcan
- 3 linguri parmezan ras
- 50 gr unt
- 1 legatura patrunjel verde
- 3 frunze de coriandru
- 200 gr pesmet
- cimbru uscat si macinat
- sare
- 2 catei de usturoi
Instructiuni de preparare
- Se spala pieptul de curcan, se portioneaza, apoi se condimenteaza cu sare si piper, dupa care se unge cu unt si se lata la rece cel putin 30 de minute.
- Separat, se topeste untul, se aduaga pesmetul,parmezanul, cimbru, coriandru si patrunjel verde tocat marunt, adaugand la final usturoiul pisat marunt.
- Se iau bucatile de piept de curcan, se ung cu unt si se trec prin amestecul preparat. Se rasucesc pe toate partile astfel incat sa se acopere uniform.
- Se asaza ucatile de carne intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor sa se rumeneasca frumos.
- Cand este gata pieptul de curcan se serveste cu diferite garnituri si sosuri dulci sau picante.