- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Frigaruile cu bacon si ciuperci sunt idele pentru masa de pranz, fiind delicioase si foarte gustoase!
Ingrediente
- 500 gr ciuperci de marime medie
- sare
- 50 gr unt
- 1 legatura marar verde
- 16 felii bacon
- 6 catei de usturoi
- 50 gr cascaval
- 1 legatura patrunjel verde
- bete pentru frigarui
PENTRU GARNITURA:
- 2 cepe rosii
- 300 gr fasole fideluta fiarta
- 3 lingurite otet balsamic
- 3 linguri ulei de masline
- 4 cartofi
- 2 ardei kapia
- piper negru macinat
- cimbru verde macinat
Instructiuni de preparare
- Se curata ciupercile, se spala in cateva ape, apoi li se scot picioarele, acre se pun intr-un bol separat impreuna cu verdeata tocata, cascavalul, untul si usturoiul. Se paseaza totul, iar cu compozitia obtinuta se umplu palariile de ciuperci. Se infasoara apoi felia de bacon si se infig pe betele de frigarui, dupa care se pun pe gratarul incins.
- Intre timp, se prepara garnitura. Se pun acrtofii la fiert in coaja, intr-o oala cu apa si sare, fasolea se fierbe si ea separat, in apa cu sare, iar ardeii se coc pe gratarul incins.
- Se toaca ceapa rosie si se rumeneste in suc propriu, se adauiga cartofii taiati in cubulete, ardeii copti si fasolea. Se stropesc cu ulei de masine si otet balsamic, apoi se potriveste gustul de srae, piper si cimbru.
- Frigaruile de ciuperci se servesc cu garnitura calda, decorand totul cu frunze de patrunjel verde.