- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Friptura de porc in sos de coniac este delicioasa, aromata si foarte satioasa, fiind perfecta pentru o masa alaturi de cei dragi.
Ingrediente
- 1 kg ceafa de porc
- 2 linguri unt
- 1 lingurita faina
- piper negru boabe
- 3 linguri coniac
- 1 lingura mustar
- 1 varf de lingurita boabe de mustar
- sare
Instructiuni de preparare
- Se portoneaza bucata de carne in 4 felii mai grose care se pudreaza cu putina sare si se pune pe grillul incins, uns cu putin unt. Pe masunra ce carnea incepe sa-si lase zeama se scurge intr-un bol. Se frig bine fripturile pe ambele parti, iar cand sunt cate se scot pe un platou.
- Pentru sos se pune untul intr-o cratita pe foc mic si se lasa sa se topeasca, apoi se adauga zeama scursa de la carne, mustarul si coniacul. Se sfarama boabele d emustar si cateva boabe de piper, iar amestecul obtinut se toarna in sos.
- cand sosul incepe sa dea in clocot se pune faina si se amesteca rapid, se desface cu putina apa si se drege gustul de sare, se pun cateva boabe de piper si se mai lasa sa fiarba putin. cand sosul prinde consistenta se ia de pe foc.
- In momentul servirii se toarna sosul peste feliile de carne si se serveste cu o salata de cruditati