- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Snitelul de curcan in crusta crocanta este foarte gustos, apetisant si foarte usor de preparat. Acest snitel de curcan este delicios atat rece cat si cald.
Ingrediente
- 500 gr piept de curcan
- 50 ml bere
- 100 gr fulgi de porumb
- 1 ou
- 100 gr faina
- piper macinat
- sare
- ulei pentru prajit
Instructiuni de preparare
- Pieptul de curcan se spala cu apa rece, se ususca cu servete absorbante, apoi se taie felii cu ajutorul unui cutit foarte ascutit.
- Se netezesc usor bucatile de carne cu ciocanul de snitele, se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, apoi se lasa la frigider circa 20 de minute, ca sa se fragezeasca.
- Intre timp, se bate oul, se adauga sare si piper, dupa gust, doua linguri de faina si se amesteca bine pana se formeaza un aluat omogen, care se subtiaza cu bere pana se ajunge la consistenta aluatului de clatite.
- Se asaza restul de faina in alt castron, iar in altul se pun fulgii de porumb usor zdrobiti.
- Se trec feliile de carne prin faina, apoi prin aluatul de clatite, iar la final priin fulgii de porumb, avand grija sa se prinda un strat cat mai consistent pentru a se forma crusta crocanta.
- Se rumenesc snitelele in ulei bine incins, pe ambele parti, apoi se servesc cu garnitura de cartofi si o salata de cruditati.