- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pastrav la cuptor, umplut cu ardei rosu la grill si cartofi, in sos de vodca este un preparat simplu si de efect pentru ocaziile speciale.
Ingrediente
-
1 pastrav proapsat
-
2 cartofi
-
2 linguri otet balsamic
-
4 ardei grasi rosii
-
50 ml vodca
-
2 linguri zmeura
-
sare
-
piper macinat
Instructiuni de preparare
- Fierbeti cartofii taiati in prealabil in bucati mici, pana cand se inmoaie.Dupa ce cartofii au fiert, asezati-i pe grill alaturi de ardei pentru a capata o culoare frumoasa.
- Curatati ardeii de seminte si taiati-i in jumatate. Puneti jumatatile de ardei intr-o tigaie tip grill neaderenta si lasati-i 10 minute pe fiecare parte, pe foc mediu spre mare. Nu e nicio problema daca se innegresc pe anumite portiuni.
- Amestecati cartofii cu ardeii si otetul balsamic su umpleti pastravul curatat cu acest amestec, apoi asezonati cu sare si piper. Puneti-l in hartie de copt si apoi la cuptor, la mijloc, timp de 10 minute la foc moderat. Daca a mai ramas umplutura nefolosita, puteti sa o serviti alaturi de pastrav dupa ce acesta s-a facut.
- In timp ce pestele se coace la cuptor, preparati sosul: treceti printr-un blender fructele si vodca si lichidul rezultat puneti-l intr-un vas la foc mediu, pentru a se ingrosa. Amestecand continuu, va fi gata in 5 minute.
- Serviti pastravul cu umplutura care a ramas alaturi si sosul deasupra.