Pui la capac

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Puiul la capac este un preparat usor de vara, care se serveste cu sos de usturoi si mamaliga.

Ingrediente

    • 4 pulpe si 2 bucati de piept de pui
    • sare
    • ulei
    • cimbru

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 1/2 ora

  1. Curatati carnea, crestati pulpele la incheieturi, desfaceti pieptul in bucati mari si sarati usor fiecare bucata de carne.
  2. Puneti apa sa fiarba intr-o cratita sau o oala cu gura larga si acoperiti-o cu un capac. Inainte de a pune vasul cu apa in cuptor, acoperiti-l un capac mare, adancit, pe care sa incapa toata carnea.
  3. Lasati friptura sa se faca la foc tare timp de 1/2 ora. Intoarceti din cand in cand bucatile de carne ca sa se rumeneasca uniform. Presarati cimbru peste friptura, continuati sa frigeti carnea inca 1/2 ora.
  4. Serviti friptura calda cu garnitura de legume fierte: conopida, cartofi, brocoli, morcovi - si vin alb.

Recomandari

Friptura sau Gratar