- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Puiul la capac este un preparat usor de vara, care se serveste cu sos de usturoi si mamaliga.
Ingrediente
- 4 pulpe si 2 bucati de piept de pui
- sare
- ulei
- cimbru
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 1/2 ora
- Curatati carnea, crestati pulpele la incheieturi, desfaceti pieptul in bucati mari si sarati usor fiecare bucata de carne.
- Puneti apa sa fiarba intr-o cratita sau o oala cu gura larga si acoperiti-o cu un capac. Inainte de a pune vasul cu apa in cuptor, acoperiti-l un capac mare, adancit, pe care sa incapa toata carnea.
- Lasati friptura sa se faca la foc tare timp de 1/2 ora. Intoarceti din cand in cand bucatile de carne ca sa se rumeneasca uniform. Presarati cimbru peste friptura, continuati sa frigeti carnea inca 1/2 ora.
- Serviti friptura calda cu garnitura de legume fierte: conopida, cartofi, brocoli, morcovi - si vin alb.