- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Puiul umplut din belsug este reteta de succes al unei cine in familie, alaturi de cei dragi.
Ingrediente
- 1 pui
- coaja rasa de la o lamaie
- 2 morcovi
- 2 fire usturoi verde
- 100 gr bacon sau sunca
- 3 linguri unt
- 5 cartofi
- 2 fire ceapa verde
- 1 lingurita rozmarin
- patrunjel verde
- ulei
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Fierbe cartofii in coaja, morcovii intregi, dar numai pe jumatate. Taie cartofii in jumatati, scobeste-i si pune-i in tava cu putin unt, cateva feliute de sunca, sare si piper, apoi baga tava in cuptor pentru 10 minute.
- Intre timp, pregateste puiul: amesteca 2 linguri de unt cu coaja rasa de lamaie si patrunjel verde tocat si umple-l sub piele, si freaca apoi cu sare si piper macinat.
- Amesteca acum restul de unt cu putin patrunjel verde, ceapa si usturoiul tocate marunt, pulpa de cartof, morcovii taiati cubulete, feliute de sunca, sare si piper.
- Umple puiul cu compozitia preparata, leaga-i picioarele si prinde pielea in dreptul tartitei, casa nu iasa umplutura.
- Asaza puiul peste cartofii din tava, toarna putin ulei deasupra si baga-o la cuptor timp de 50 de minute, adaugand sub tava o craticioara cu apa.