- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pulpa de curcan marinata etse un preparat delicios, aromat si usor de preparat, fiind in acelasi timp specific mesei de Revelion.
Ingrediente
- 1 kg pulpa de curcan
- 200 gr iaurt
- 100 ml smantana dulce
- boia iute
- 200 gr faina
- 100 gr cascaval
- 6 cartofi
- piper
- sare
Instructiuni de preparare
- Amesteca iaurtul cu putina sare, piper si boia iute.
- Spala carnea si pune-o la marinat, la rece, in amestecul obtinut, de seara pana dimineata. Scoate carnea din frigider, da-o prin faina, pune-o la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt, si las-o 25 de minute, la foc mic. In ultimile 10 minute, da focul mare ca sa se rumeneasca.
- Intre timp, spala cartofii, taie-i in jumatati si pune-i in coaja, la cuptor. cand s-au copt, prepara umplutura: scoate miezul cu o furculita si amesteca piureul cu smantana dulce. Umple jumatatile de cartofi cu umplutura preparata,presara cascaval ras si da la cuptor 10 minute.
- Serveste pulpa de curcan cu cartofi umpluti si vin alb.