- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pulpa de porc la cuptor etse un preparat delicios, specific sarbatorilor de iarna, si care nu trebuie sa lipseasca.
Ingrediente
- 2 kg pulpa de porc
- 3 morcovi
- 1 lingura piper boabe in patru culori
- 1 lingurita boia iute
- 3 linguri bulion
- 200 ml vin alb
- 10 cartofi mici
- 2 cepe
- 1 lingurita maghiran uscat
- 1 lingurita cimbru uscat
- 5 mere padurete sau 1 mar mare
- 5 catei de usturoi
- sare
Instructiuni de preparare
- Curata cartofii, spala-i si asaza-i in tava. taie morcovii bastonase si ceapa rondele si adauga-le in tava peste cartofi. pune merele si o canna cu apa.
- Bucata de pulpa sa fie taiata transversal, si condimenteaz-o cu sare, piper macinat si mirodenii. Pune un gratar deasupra tavii cu legume, asaza carnea pe el si bag-o in cuptor, la foc potrivit.
- Lasa friptura pe foc o ora. daca scade sosul din tava completeaza cu apa calduta. Din cand in cand stropeste carnea cu putin vin.
- Separat, prepara un sos de rosii si usturoi. Pune bulionul intr-o lingura de ulei si caleste-l un minut. Adauga usturoiul pisat si vinul si mai lasa sa dea in 2-3 clocote, apoi opreste focul.
- Cand friptura este aproape gata, scoate tava si toarna sosul peste carne, mai lasa 10 minute la cuptor, apoi o poti servi.