- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salaul rasol este preparatul preferat in curele de slabire.
Ingrediente
- 1 kg de salau
- 150 ml ulei
- boabe de piper
- patrunjel tocat
- sare
- 1 kg de cartofi
- 1 lingurita cu boia dulce
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Se curata pestele, se sareaza si se lasa sa stea jumatate de ora.
- Cartofii se curata de coaja, se taie in patru si se spala in multe ape reci, apoi se pun intr-o cratita cu uleiul, sare, piper boabe si o lingurita cu boia dulce de ardei. Se lasa sa fiarba descoperit pe foc mic 45 de minute.
- Se pune pestele taiat felii groase de 3-4 cm peste cartofi, se acopera cratita si se lasa sa fiarba 20 minute.
- Salaul rasol se serveste cald, asezat pe un platou mare, pestele fiind inconjurat de cartofi si stropit cu sosul in care a fiert, cu sau fara paine, cu vin alb sec.