Salau rasol-varianta 4

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salaul rasol este preparatul preferat in curele de slabire.

Ingrediente

    • 1 kg de salau
    • 150 ml ulei
    • boabe de piper
    • patrunjel tocat
    • sare
    • 1 kg de cartofi
    • 1 lingurita cu boia dulce

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 persoane

  1. Se curata pestele, se sareaza si se lasa sa stea jumatate de  ora.
  2. Cartofii se curata de coaja, se taie in patru si se spala in multe ape reci, apoi se pun intr-o cratita cu  uleiul, sare, piper boabe si o lingurita cu boia dulce de ardei. Se lasa sa fiarba descoperit pe foc mic 45 de minute.
  3. Se pune pestele taiat felii groase de 3-4 cm peste cartofi, se acopera cratita si se lasa sa fiarba 20 minute.
  4. Salaul rasol se serveste cald, asezat pe un platou mare, pestele fiind inconjurat de cartofi si stropit cu sosul in care a fiert, cu sau fara paine, cu vin alb sec.

Recomandari

Friptura sau Gratar