- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Legumele si carnea alba sunt ele sanatoase, dar din cand in cand mai avem nevoie si de putin porc - mai ales daca il preparam astfel incat sa valorificam la maximum aromele carnii.
Ingrediente
- 2 muschiuleti de porc
- sare
- piper macinat
- un ananas proaspat
- 500 grde afine
- ardei iute rosu
- patrunjel verde
Instructiuni de preparare
- Crestati muschiuletul pe ambele parti, apoi puneti-i sare si piper pe crestaturi.
- Sub gratarul de la cuptor potriviti un vas cu apa (pentru a nu murdari de suc nici cuptorul, nici vasul). Ungeti gratarul cu putina grasime si dati muschiuletul la cuptor. Dupa aproximativ 50 de minute la foc mediu, muschiuletul trebuie intors.
- Intre timp, spalati ardeiul iute, tocati-l cat de fin si mixati afinele spalate. Puneti apoi sosul de afine intr-un vas neaderent si ardeiul iute in el. Dati siropul la foc si incalziti-l, fara insa a-l lasa sa fiarba (cand da semn ca vrea sa fiarba, inchideti focul).
- Spalati ananasul, decojiti-l si taiati-l felii.
Intr-un platou ceva mai adanc puneti intai muschiuletul, apoi turnati peste el sosul de afine si ardei iute. Presarati deasupra patrunjelul verde tocat, iar feliile de ananas plasati-le artistic de jur imprejur.