- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Fileul de salau cu sos de capere este delicios, rapid de preparat si de mare efect la masa.
Ingrediente
- 4 buc file de salau
- 200 gr capere in saramura
- 100 gr unt
- ulei de masline
- 300 gr ciuperci
- 200 gr branza feta
- 100 ml vin alb demisec
- 1 legatura patrunjel verde
- 2 rosii
- piper negru macinat
- busuioc proaspat
- sare grunjoasa
Instructiuni de preparare
- Se trec fileurile de peste printr-un jet de apa rece si se asaza apoi pe un servet absorbant. Se ung cu ulei de masline si se condimenteaza cu sare si pipewr.
- Intre timp, se topeste untul, se adauga caperele, pastrunjelul pasat si sare, dupa gust. Se lasa cateva minute sa fiarba, apoi se da deoparte sa se racoreasca.
- Se curata ciupercile, se spala bine si se rumenesc in restul de unt. Se presara sare si piper, apoi se toarna vinul si se lasa sa firba la foc mic, pana scade putin.
- Se rumeneste pestele pe gratar si se serveste cu sosul de capere si siupercile aromate, apoi se decoreaza cu branza feta, rosii si busuioc proaspat.