Coronita din coaste de porc

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Coronita din coaste este un preparat cu care ii veti surprinde pe invitati, atat prin aspect cat si prin gustul ei desavarsit.

Ingrediente

    • 2 randuri coaste de porc
    • 5 linguri ulei de masline
    • 50 ml vin rosu
    • 2 catei de usturoi, curatati si taiati
    • 1 lingurita rozmarin uscat
    • piper macinat
    • 200 ml apa
    • sare

    PENTRU UMPLUTURA

    • 2 linguri ulei de masline
    • 2 lingurite boia de ardei dulce
    • 50 gr alune prajite
    • 300 ml supa de carne
    • 1 ceapa curatata si tocata
    • 1/2 lingurita zahar
    • 50 gr stafide
    • piper macinat
    • 5 linguri pesmet
    • sare

    PENTRU GARNITURA DE LEGUME:

    • 2 morcovi
    • cateva buchetele de broccoli
    • 1 ardei gras rosu
    • 1 pastarnac

Instructiuni de preparare

  1. Coastele de porc se razuiesc pe o lungime de 4 cm, pentru a le dezgoli de carne. Se impaneaza cu usturoi, se stropesc cu ulei de masline si se presara cu sare si piper. Se asaza intr-o tava cele doua bucati de coaste, in forma de cerc cu carnea spre interior, cu capetele razuite in sus. Se leaga cu o ata de bucatarie de jur imprejur pentru a-si mentine forma de coronita. Fiecare capat razuit se inveleste in fole de aluminiu, pentru a nu se arde la cuptor.
  2. In mijlocul coronitei din coaste, se pun bucatile de carne pamase dupa razuirea coastelor. Se stropeste totul cu ulei, vinul rosu, apa, se presara sare, pper si rozmarin uscat si se baga tava in cuptorul incins. Din cand in cand, se stropeste carnea cu lichidul din tava.Daca lichidul scade mult, se completeaza cu putina apa calda.
  3. Se prajesc usor stafidele si alunele. Separat, se pune la calit ceapa tocata marunt, pana devine aurie, apoi se adauga boiaua si se amesteca usor.Se toarna supa de carne, zaharul, sare si piper, se amesteca si se lasa sa fiarba inabusit cam 20 de minute.Cand este gata, se pune pesmetul si se incorporeaza, adaugand apoi alunele si stafidele, dupa care se ia vasul de pe foc.
  4. Cu 15 minute inainte de a fi gata coastele, se  pun in tava, de jur imprejurul ei, legumele: bucjetelele de broccoli, ardeiul gras, morcovii si pastranacul, toate curatate si taiate fasii. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se mai tine in cuptor inca 15-20 de minute.
  5. Se scoate coronita de coaste pe un platou, se toarna in mojlocul ei, peste bucatelele de carne fripte, umplutura de ceapa, pesmet, alune si stafide. Se scate ata cu acre se legase coronita si foliile de aluminiu de la capetele coastelor, se pun legumele de jur imprejur, apoi se poate servi.

Recomandari

Friptura sau Gratar