- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Snitelul de pui umplut cu spanac este un preparat delicios, ideal pentru a-i pacali pe cei mici sa consume si spanac acre are multe beneficii.
Ingrediente
- 300 gr spanac
- 50 gr telemea de oi
- 4 bucati piept de pui dezosat
- 2 linguri smantana groasa
- piper macinat
- sare
PENTRU CRUSTA DE SNITEL:
- 3 linguri pesmet
- 2 oua
- 2 lignuri faina
- ulei pentru prajit
Instructiuni de preparare
- Se bate carnea usor cu ciocanul de snitele, avand grija sa nu se subtieze prea tare sau sa se rupa. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, si se lasa la rece circa 20 de minute, sa se fragezeasca.
- Intre timp, se opareste spanacul in apa cu sare, se scurge bine si se taie suvite. Se amesteca telemeaua rasa cu smantana.
- Se umple fiecare felie de carne cu spanac, se pliaza, avand grija sa nu iasa umplutura pe dinafara.
- Se trec snitelele prin faina, ou, pesmet si se prajesc in ulei bine incins, pana se rumenesc frumos.
- Snitelele de pui umplute cu spanac se servesc cu garnitura preferata si cu salata de cruditati.