- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Stiuca rasol este nemaipomenita in zilele de post cu dezlegare la peste!
Ingrediente
- 1 stiuca mare
- sare
- 3 linguri cu ulei
- usturoi
- piper macinat
- patrunjel verde tocat
- 1 lamaie
- 2 linguri cu otet
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se curata si se goleste pestele de intestine, apoi se spala si se sareaza. Se lasa sa stea o ora cu sarea pe el, apoi se acopera cu apa rece si 2 linguri cu otet si se lasa asa 2 ore.
- Se pune apa intr-o cratita cu peretii inalti, se lasa sa clocoteasca si se adauga pestele cu apa in care a stat. Dupa 20 minute se scoate, se trag incet aripioarele, se orneaza platoul cu frunze de salata verde, se asaza pestele si se acopera cu un sos facut din: usturoi pisat, sare, piper, ulei si zeama de la o lamaie.
- Sosul se subtiaza cu supa de peste si se toarna peste stiuca, se decoreaza cu patrunjel tocat fin.
- Stiuca rasol se serveste imediat, cu paine proaspata si vin alb demisec.