- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Soteul de morcovi este un preparat delicios,, pe care il puteti prepara si in zilele de post, avand un gust si o aroma speciala.
Ingrediente
- 800 gr morcovi
- 8 catei de usturoi
- 5 linguri ulei de masline
- piper negru macinat
- 2 legaturi patrunjel verde
- 100 gr margarina
- sare
Instructiuni de preparare
- Se curata morcovii, apoi se spala sub jet de apa rece. Se punmorcovii sa fiarba in apa cu sare si 3 catei de usturoi, doar pentru aroma.
- Separat, se curata usturoiul ramas si se piseaza marunt. Se freaca apoi bine cu sare si ulei de masline pana se obtine o pasta de consistenta la maioneza.
- Se scurg morcovii de apa, si cand s-au racit sde taie rondele, care se calesc in margarina, adaugand sare si piper, dupa gust.
- La final, se adauga pasta de usturoi si patrunjelul verde tocat marunt, se opreste focul si se poate servi.