- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciupercile gratinate sunt delicioase si se pot servi atat ca fel principal cat si ca garnitura alaturi de o friptura de vita.
Ingrediente
- 1 kg ciuperci champignon
- 5 linguri ulei
- 25 gr unt
- sare
- 200 gr cascaval moale
- 3 catei de usturoi
- 200 ml vin alb
- piper macinat
- patrunjel cret-pentru decor
Instructiuni de preparare
- Ciupercile se daca sunt mici se lasa intregi, daca nu se taie in sferturi si se clatesc cu apa rece.Dupe ca le-ai sters cu un servet absorbant caleste-le in unt amestecat cu 3 linguri de ulei, adauga usturoiul tocat si tine maxim 2 minute pe foc, potrivind gustul de sare si piper.
- Transfera ciupercile intr-un vas termorezistent, apoi adauga restul de ulei , vinul si rade cascavalul deasupra.
- Tine vasul 20 de minute la cuptor si scoate-l abia dupa ce cascavalul s-a topit fara sa se fi ars. Decoreaza cu patrunjel verde cret si serveste alaturi de felii de paine neagra cu seminte.