Ciuperci gratinate-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciupercile gratinate sunt delicioase si se pot servi atat ca fel principal cat si ca garnitura alaturi de o friptura de vita.

Ingrediente

    • 1 kg ciuperci champignon
    • 5 linguri ulei
    • 25 gr unt
    • sare
    • 200 gr cascaval moale
    • 3 catei de usturoi
    • 200 ml vin alb
    • piper macinat
    • patrunjel cret-pentru decor

Instructiuni de preparare

  1. Ciupercile se daca sunt mici se lasa intregi, daca nu se taie in sferturi si se clatesc cu apa rece.Dupe ca le-ai sters cu un servet absorbant caleste-le in unt amestecat cu 3 linguri de ulei, adauga usturoiul tocat si tine maxim 2 minute pe foc, potrivind gustul de sare si piper.
  2. Transfera ciupercile intr-un vas termorezistent, apoi adauga restul de ulei , vinul si rade cascavalul deasupra.
  3. Tine vasul 20 de minute la cuptor si scoate-l abia dupa ce cascavalul s-a topit fara sa se fi ars. Decoreaza cu patrunjel verde cret si serveste alaturi de felii de paine neagra cu seminte.

Recomandari

Garnituri