- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Reteta de anghinare cu cartofi este una din acele retete pe care trebuie sa le aveti mereu la indemnana deoarece sunt foarte gustoase.
Ingrediente
- 8 anghinare tinere
- 2 linguri unt
- patrunjel verde
- marar verde
- 1 kg cartofi
- 120 gr slanina afumata
- 100 ml supa de carne
- sare
- piper negru macinat
Instructiuni de preparare
- Anghinarea se curata de frunzele din mijloc si de firbre, apoi se freaca cu lamaie si se pune in apa rece penrtu 30 de minute. Se pune la fiert o oala cu apa si sare, si cand incepe sa clocoteasca se pune anghinarea si se fierbe 40 de minute, la foc potrivit.
- Cartofii se curata, se spala si se taie in sferturi. Se pun intr-o cratita pe foc mic untul, slanina taiata si cand s-a incins se adauga anghinarea, cartofii, verdeata tocata, sare, piper, supa de carne si se acopera cu capac lasand sa fiarba la foc moderat o ora, apoi se poate servi.