- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
telina cu ciuperci este o mancare excelenta pentru post, vegetarieni, sau pentru cei dornici sa se fortifice .
Ingrediente
- 250 gr ciuperci
- 60 gr unt
- patrunjel verde tocat
- 2 rosii
- 1/2 lingura faina
- 300 ml lapte proaspat
- 2-3 teline
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
- Se curata telina, se taie felii si se fierbe in apa cu sare. Ciupercile se spala, se taie felii si se inabusa in unt. Se toaca patrunjelul marunt.
- Din faina si lapte se face un sos alb, in care se amesteca ciupercile inabusite in unt si fierte cu bucatile de rosii fara coaja si seminte.
- Telina fiarta se asaza intr-un vas, se toarna peste ea sosul, se adauga patrunjelul verde si se introduce la cuptor pentru 10 minute.