Telina cu ciuperci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

telina cu ciuperci este o mancare excelenta pentru post, vegetarieni, sau pentru cei dornici sa se fortifice .

Ingrediente

    • 250 gr ciuperci
    • 60 gr unt
    • patrunjel verde tocat
    • 2 rosii
    • 1/2 lingura faina
    • 300 ml lapte proaspat
    • 2-3 teline
    • sare
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

  1. Se curata telina, se taie felii si se fierbe in apa cu sare. Ciupercile se spala, se taie felii si se inabusa in unt. Se toaca patrunjelul marunt.
  2. Din faina si lapte se face un sos alb, in care se amesteca ciupercile inabusite in unt si fierte cu bucatile de rosii fara coaja si seminte.
  3. Telina fiarta se asaza intr-un vas, se toarna peste ea sosul, se adauga patrunjelul verde si se introduce la cuptor pentru 10 minute.

Recomandari

Mancaruri