Anghinare cu ciuperci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Anghinarea cu ciuperci este un preparat pe cat de sofisticat pe atat de simplu si de gustos. Este o mancare delicioasa de post care va va incanta simturile.

Ingrediente

    • 5 anghinare
    • 200 ml vin alb
    • patrunjel verde tocat
    • 150 gr ciuperci
    • 50 gr unt
    • sare
    • piper negru macinat

Instructiuni de preparare

  1. Se curata anghinarele scotand smocul din mijloc si frunzele si se tin 30 de minute in apa rece. Ciupercile se spala bine in 3-4 ape si se toaca marunt.
  2. Se pune untul intr-o cratita pe foc si cand s-a incalzit se pun ciupercile tocate, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba in zeama lor pana incep sa se rumeneasca. Se adauga vinul si se lasa sa fiarba pana scade. Anghinarele se fierb si se asaza fierbinti pe o farfurie, iar deasupra se toarna ciupercile cu patrunjelul tocat, si se servesc.

Recomandari

Mancaruri