Budinca de varza

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca de varza este un preparat delicios, aromat si foare satios in acelasi timp.

Ingrediente

    • 2 kg varza cruda
    • 2 cepe
    • 150ml ulei
    • 500 gr carne tocata
    • 2 oua
    • sare
    • piper
    • 2 felii de paine
    • 200 gr smantana

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Cureti varza de foile mari de deasupra, pe care le speli si le oparesti cu apa clocotita. Tii vasul acoperit pentru ca varza sa se inmoaie bine.
  2. Speli varza ramasa, o tai in sferturi, apoi in felii mici si o treci impreuna cu ceapa prin masina de tocat carne. Scurgi bine amestecul si-l treci in castronul in care vei pregati ingredientele.
  3. Varza o amesteci cu carnea tocata, cu 2 oua batute bine si miez de franzela umezit cu apa rece si faramitat. Amestecului obtinut ii adaugi sare si piper, apoi il framanti cu mana 2 minute.
  4. Folosesti o tava mare pe care o ungi cu ulei si o tapetezi cu foile de varza oparite. Pui umplutura, acoperi cu alta foaie de varza, torni uleiul ramas si pui tava in cuptorul fierbinte pentru 45 de minute.
  5. Servesti budinca dupa ce s-a racit, cu paine proaspata si vin rosu.

Recomandari

Mancaruri