- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Budinca de varza este un preparat delicios, aromat si foare satios in acelasi timp.
Ingrediente
- 2 kg varza cruda
- 2 cepe
- 150ml ulei
- 500 gr carne tocata
- 2 oua
- sare
- piper
- 2 felii de paine
- 200 gr smantana
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Cureti varza de foile mari de deasupra, pe care le speli si le oparesti cu apa clocotita. Tii vasul acoperit pentru ca varza sa se inmoaie bine.
- Speli varza ramasa, o tai in sferturi, apoi in felii mici si o treci impreuna cu ceapa prin masina de tocat carne. Scurgi bine amestecul si-l treci in castronul in care vei pregati ingredientele.
- Varza o amesteci cu carnea tocata, cu 2 oua batute bine si miez de franzela umezit cu apa rece si faramitat. Amestecului obtinut ii adaugi sare si piper, apoi il framanti cu mana 2 minute.
- Folosesti o tava mare pe care o ungi cu ulei si o tapetezi cu foile de varza oparite. Pui umplutura, acoperi cu alta foaie de varza, torni uleiul ramas si pui tava in cuptorul fierbinte pentru 45 de minute.
- Servesti budinca dupa ce s-a racit, cu paine proaspata si vin rosu.