- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Carnatii cu oua la cuptor este o mancare delicioasa si foarte satioasa, perfecta pentru un pranz rapid.
Ingrediente
- 4-6 carnati de casa
- 4-6 oua
- 2 linguri cu ulei
- 200 gr telemea de oi
- 200 gr suc de rosii
- sare
- patrunjel tocat
- 1 kg cartofi
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Speli carnatii, ii stergi cu prosop curat si-i prajesti in putin ulei. Cand s-au rumenit ii treci intr-o forma de sticla termorezistenta, impreuna cu grasimea in care s-au facut.
- Spargi atatea oua cate persoane sunt la masa si acoperi cu suc de rosii picant sau nesarat. Razi branza telemea de oi peste oua si carnati,apoi bagi forma in cuptorul cald pentru 20 minute.
- Scoti cand albusul oualelor s-a inchegat. Servesti mancarea calda: un carnat, 1 ou, cartofi fierti in coaja si curatati, totul acoperit cu patrunjel tocat fin.
- Avand cartofi ca garnitura, servesti paine feliata subtire. Este potrivit vinul rosu.