- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Dovleceii cu suc de rosii este un preparat de post care este mai aromat daca il serviti rece, a doua zi, alaturi de o salata de muraturi asortate.
Ingrediente
- 6-8 dovlecei tineri
- 4 linguri cu ulei
- sare
- piper macinat
- 1 legatura de patrunjel
- 175 ml suc de rosii
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Cureti dovleceii de coaja alba, ii tai in doua pe lung, le scoti semintele si-i speli in apa rece. Ii lasi sa se scurga in sita, apoi ii prajesti in ulei, ii sarezi si-i piperezi dupa gust.
- In uleiul ramas prajesti frunze de patrunjel intregi, adaugi suc de rosii si lasi sa dea in clocot, torni peste dovlecei, apoi ii scoti pe un platou adancit,si servesti mancarea calda, cu paine proaspata.