Cartofi cu slanina afumata- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cartofi cu slanina afumata este un preparat aromat si gustos, perfect pentru un pranz satios si gustos.

Ingrediente

    • 1 kg de cartofi
    • 4 linguri cu unt
    • 10-12 catei de usturoi
    • sare
    • 150 gr smantana
    • 200 ml supa
    • 200 gr costita
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Speli cartofii cu o perie moale sub jet de apa calduta, ii limpezesti si-i fierbi in coaja jumatate de ceas, apoi ii scoti ii cureti si  ii sarezi usor.
  2. Amesteci jumatate din cantitatea de unt cu usturoi pisat marunt si ungi o cratita cu pereti inalti cu acest amestec.
  3. Tai cartofii felii groase de 1 cm, pui un strat de felii pe fundul cratitei, apoi pui felii subtiri de costita.
  4. Faci un sos alb din faina, unt si supa, pe foc mic, lucrand cu lingura de lemn. inmoi untul, adaugi faina, omogenizezi, subtiezi cu supa turnata cate putin.
  5. Pui desupra costitei restul de cartofi felii, acoperi cu sos alb, pe care l-ai sarat si l-ai piperat, si dai la cuptor.
  6. Servesti totul cald, cu smantana sau cu muraturi asortate, cu paine proaspata si vin rosu.

Recomandari

Mancaruri