- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cartofi cu slanina afumata este un preparat aromat si gustos, perfect pentru un pranz satios si gustos.
Ingrediente
- 1 kg de cartofi
- 4 linguri cu unt
- 10-12 catei de usturoi
- sare
- 150 gr smantana
- 200 ml supa
- 200 gr costita
- piper macinat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Speli cartofii cu o perie moale sub jet de apa calduta, ii limpezesti si-i fierbi in coaja jumatate de ceas, apoi ii scoti ii cureti si ii sarezi usor.
- Amesteci jumatate din cantitatea de unt cu usturoi pisat marunt si ungi o cratita cu pereti inalti cu acest amestec.
- Tai cartofii felii groase de 1 cm, pui un strat de felii pe fundul cratitei, apoi pui felii subtiri de costita.
- Faci un sos alb din faina, unt si supa, pe foc mic, lucrand cu lingura de lemn. inmoi untul, adaugi faina, omogenizezi, subtiezi cu supa turnata cate putin.
- Pui desupra costitei restul de cartofi felii, acoperi cu sos alb, pe care l-ai sarat si l-ai piperat, si dai la cuptor.
- Servesti totul cald, cu smantana sau cu muraturi asortate, cu paine proaspata si vin rosu.