- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
O mancar deliciioasa si gustoasa potrivita pentru perioada de post poate fi o farfurie cu anghinare si sos de rosii. Cu siguranta o veti indragi!
Ingrediente
- 5 anghinare
- 100 gr sos de rosii gros
- 200 ml vin alb
- 200 ml apa
- 3 linguri ulei de masline
- sare
- piper negru macinat
Instructiuni de preparare
- Anghinarea se curata de frunzele din mijloc si de fibre. Se pune apa cu sare la fiert si cand da in clocot se introduce anghinarea si se fierbe 6-7 minute.
- Se scot anghinarele din apa cu o spumiera, se scurg si se pun intr-un vas termorezistent impreuna cu vinul, apa, sosul de rosii, sare, ulei, piper si se introduc in cuptor sa fiarba pana scade apa, apoi se servesc.