- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciupercile pe gratar sau hribii uscati cu usturoi este o mancare taraneasca de post, aromata si foarte gustoasa.
Ingrediente
- 500 gr ciuperci proaspete sau 250 gr hribi uscati
- sare
- 3-4 catei de usturoi
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se curata ciupercile cu atentie, se spala in mai multe ape, se scot coditele si se inlatura partea care a stat in pamant.Se pun pe un grill sau pe un gratar care poate sta pe jar.
- Cand ciupercile lasa suc se trec pe o tabla si se lasa pana se pot consuma, sa se patrunda pe foc mic. Se trec in farfurii, se acopera cu mujdei de usturoi si se servesc cu mamaliga.
- Daca ciupercile lipsesc, se pregatesc hribi cu usturoi: hribii uscati se lasa in apa 2-3 ore, se trec in apa care clocoteste pentru 20 minute in apa se adauga 1 lingura cu sare si 1 lingura cu zahar. Se scot cand s-au hidratat bine, se scurg, se acopera cu mujdei de usturoi si se servesc calzi, cu paine sau mamaliguta calda.