- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Mancarea dulce de morcovi este un preparat de post revigorant si apetisant.
Ingrediente
- 1,5 kg morcovi
- 200 gr zahar
- 1 lingura cu sare
- 1 lamaie
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se curata morcovii prin razuire, se spala si se taie felii lungi de 3-4 cm. Fiecare felie se taie pe lung in 2 parti.
- Astfel pregatiti, morcovii se acopera cu apa clocotita, se fierb 2-3 minute, apoi se arunca apa.
- Peste morcovi se pune o cana cu zahar si sarea necesara si se acopera cu apa fiarta. Se fierbe mancarea la foc mic 30 de minute pana scade sosul la jumatate.
- Se adauga razatura de lamaie si zeama de la o lamaie. Se amesteca miscand cratita, se stinge focul si se imparte mancarea in farfurii, langa paine proaspata de casa si salata de sezon.