- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Guliile umplute cu orez sunt gustoase, aromate, perfecte in zilele de post.
Ingrediente
- 6-8 gulii mijlocii
- 150 gr orez
- 2 rosii decojite (sau bulion)
- 1 lingurita cu zahar
- sare
- verdeata tocata
- piper boabe
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se curata guliile de coaja tare, se golesc de miez folosind un cutit din inox cu varful ascutit, se spala si se scurg.
- Orezul ales si spalat, se fierbe 20 de minute in apa cu sare, se spala cu apa rece si se scurge. Orezul se pune in vas adanc si se amesteca incet cu verdeata tocata si o rosie tocata fin, se sareaza si se omogenizeaza.
- Se umplu guliile, se asaza in cratita sau in vas de sticla incasabila, se acopera cu apa calda si se pune vasul in cuptor sau pe foc mic. Se lasa vasul acoperit sa fiarba incet.
- Dupa o ora de fierbere se adauga peste gulii un sos format din: o lingura cu bulion diluat in apa calda, 1/2 lingurita cu sare, 1 lingurita cu zahar si boabe de piper. Se continua fierberea inca 15 minute, dupa care se stinge focul si se raceste mancarea un sfert de ora.Se serveste cate o gulie, acoperita cu sos, cu/fara paine.