Ardei umpluti cu carne de curcan

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ardeii umpluti cu carne de curcan sunt deliciosi si gustosi, ideali pentru copii mofturosi sau pentru cei care tin cure sau diete.

Ingrediente

    • 500 gr carne de curcan (1 piept intreg sau pulpa)
    • 1 felie de paine
    • 1 ou
    • marar si patrunjel tocate impreuna
    • 150 gr orez
    • 2 cepe
    • 2 rosii mari
    • sare
    • piper macinat
    • 2 linguri cu ulei
    • 175 gr smantana
    • 1 lingura cu faina
    • 8-10 ardei

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Cureti carnea de pielite si de oase, o speli, o tai cubulete sau o toci marunt cu un cutit mai mare. O lasi in castron adanc si pregatesti restul ingredientelor: toci verdeata, de preferat patrunjel si marar, amesteci cu miezul unei rosii intregi, cu sare, ceapa, piper macinat si orez, ales si spalat in doua-trei ape reci. Rastorni peste carne, amesteci cu 1 ou, apa calda si miezul de la o felie de paine, omogenizezi.
  2. Golesti ardeii de seminte, ii speli, ii lasi cu gura in jos pe un prosop curat, apoi ii umpli si ii asezi la rand in cratita cu pereti inalti. Acoperi cu apa calda, torni deasupra 2 linguri cu ulei si fierbi la foc mic 30 de minute, apoi asezi cratita in cuptor. Scazi inca jumatate de ora cu un sos de smantana si faina, amestecat cu felii de rosie decojita. Servesti mancarea dupa ce s-a racorit, cu paine proaspata, alaturi de un vin usor, rose.

Recomandari

Mancaruri