- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Musacaua de conopida cu ficat este o musaca plina de vitamine si arome, fiind perfecta pentru un pranz satios.
Ingrediente
- 1 ficat de porc (sau 1/2 ficat de vita sau vitel, sau 1/4 kg ficatei de pasare)
- 1 conopida mare
- 1 ceapa
- 1 ou
- 4 linguri cu ulei
- 4 rosii mari
- 2 linguri cu pesmet
- sare
- piper
- marar tocat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Speli conopida tinand-o de cotor, cu capatana in jos. Daca n-ai apa la chiuveta, umpli o oala cu apa, pui 2-3 linguri pline cu sare grunjoasa si lasi conopida 30 de minute in apa. Cand o scoti, o limpezesti cu apa rece si o desfaci in buchete mari,si le pui la fiert in apa clocotinda pentru 15 minute , apoi le scurgi in sita.
- Ficatul, spalat si curatat de pielite si de sange il fierbi 5 minute in apa sarata, il tai felii subtiri si-l prajesti in ulei sau unt impreuna cu o ceapa taiata pestisori. Cand ceapa s-a inmuiat adaugi in cratita rosiile fara coaja, taiate felii subtiri, sare si piper macinat, lasi pe foc 2-3 minute.
- Ungi o forma de sticla sau o tava mijlocie cu ulei, presari pesmet, pui un strat de conopida. Urmatorul strat este de ficat si ceapa, apoi unul de conopida. Dai fata mancarii cu oul batut cu 2 linguri cu apa, coci la cuptor 30 de minute si servesti musacaua calda, taiata felii mari, langa vin rose si paine proaspata.