Musaca de fidea

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Musacaua de fidea este un preparat specific moldovenesc pe care il puteti prepara ori de cate ori doriti sa serviti un preparat satios si gustos.

Ingrediente

    • 250 gr fidea
    • 2 oua
    • 2 linguri cu pesmet
    • 500 gr carne slaba
    • sare
    • 1 ceapa mare
    • patrunjel si marar
    • 2 linguri cu unt
    • 175 gr  smantana.

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6 persoane

  1. Fierbi fideaua in apa care clocoteste timp de 15 minute. Acoperi vasul, lasi deoparte cat pregatesti tocatura: cureti carnea, o tai felii mici, o treci prin masina de tocat impreuna cu 1 ceapa mare, asezi totul in tigaie cu o lingura cu unt, lasi sa se inmoaie 5-10 minute pe foc mic.
  2. Ungi o forma de sticla sau inox cu unt, presari pesmet, asezi in forma jumatate din cantitatea
    de fidea spalata in 2-3 ape reci, sarezi putin, intinzi carnea peste fidea, presari verdeata tocata. inchei cu fideaua care ti-a ramas si acoperi musacaua cu oua batute cu smantana si sare.
  3. Tii forma la cuptor 30 de minute, lasi sa se raceasca 15 minute,apoi  tai felii groase, servesti cu sau fara paine, langa vin alb sau rose.

Recomandari

Mancaruri