- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Musacaua de fidea este un preparat specific moldovenesc pe care il puteti prepara ori de cate ori doriti sa serviti un preparat satios si gustos.
Ingrediente
- 250 gr fidea
- 2 oua
- 2 linguri cu pesmet
- 500 gr carne slaba
- sare
- 1 ceapa mare
- patrunjel si marar
- 2 linguri cu unt
- 175 gr smantana.
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 persoane
- Fierbi fideaua in apa care clocoteste timp de 15 minute. Acoperi vasul, lasi deoparte cat pregatesti tocatura: cureti carnea, o tai felii mici, o treci prin masina de tocat impreuna cu 1 ceapa mare, asezi totul in tigaie cu o lingura cu unt, lasi sa se inmoaie 5-10 minute pe foc mic.
- Ungi o forma de sticla sau inox cu unt, presari pesmet, asezi in forma jumatate din cantitatea
de fidea spalata in 2-3 ape reci, sarezi putin, intinzi carnea peste fidea, presari verdeata tocata. inchei cu fideaua care ti-a ramas si acoperi musacaua cu oua batute cu smantana si sare.
- Tii forma la cuptor 30 de minute, lasi sa se raceasca 15 minute,apoi tai felii groase, servesti cu sau fara paine, langa vin alb sau rose.