- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Mancarea rece de iepure este un preparat foarte gustos si satios...
Ingrediente
- 1 kg carne de iepure de vanat sau de casa (sau pulpele din fata, cateva coaste si carnea de la coada)
- 150 ml ulei
- 1 morcov
- 1 telina
- 2 radacini de patrunjel
- 5-6 cepe de apa
- foi de dafin
- 100 ml vin
- 2-3 rosii sau bulion
- 10-12 bucati de arpagic
- patrunjel tocat
- usturoi
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Cureti carnea de par si de oasele mici, o speli si o pui la prajit, dupa ce ai scos-o din solutia de marinat, ai taiat-o bucati potrivite si ai uscat-o.
- Carnea de iepure trebuie sa stea la marinat o zi in: 1 litru de apa, 1 cana de otet, 1 ceapa, ienupar, cuisoare, piper, sare, cimbru, 1 capatana de usturoi.
- Carnea prajita o scoti si o tii la cald cat faci sosul:
- Cureti cele 5 cepe, le toci, le pui in uleiul in care s-a prajit carnea si o calesti la foc mic. Pui apa din cand in cand, iar dupa 15 minute pui zarzavatul de supa taiat betisoare, lasi sa fiarba, pui si sare, foi de dafin, rosii taiate subtiri si usturoi. Fierbi 30 de minute dupa care pui carnea in sos, Torni vinul si pui si arpagicul care a fiert separat 10 minute, adaugi maslinele, acoperi si mai fierbi 15 minute.
- Servesti mancarea rece, decorata cu verdeata tocata, cu paine calda. in timpul fierberii poti pune apa, daca sosul a scazut prea tare. Este bun vinul rosu, tare.