- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Musacaua de dovlecei este o mancare delicioasa de toamna pe care merita sa o incercati pentru ca este sanatoasa si aromata.
Ingrediente
- 4-5 dovlecei mari
- 300 gr carne tocata
- 2 cepe
- patrunjel tocat
- 175 gr smantana
- 1 ou
- 150 ml ulei
- 200 ml supa limpede de zarzavat
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Cureti dovleceii razuind coaja alba cu un cutit cu zimti sau cu lama ascutita, ii tai felii, inlaturi semintele si-i lasi intr-un castron mare acoperiti cu sare pentru 15 minute. Ii speli, ii stergi cu prosop curat, ii prajesti usor in ulei fierbinte.
- Cand se inmoaie ii scoti pe farfurie si in uleiul ramas lasi sa se caleasca tocatura de carne in amestec cu ceapa tocata, verdeata taiata marunt si putina razatura de dovlecei. Lasi sa scada sosul, stingi focul.
- Asezi in tava mijlocie sau in forma de sticla groasa un rand de dovlecei, acoperi cu tocatura de carne in care ai pus sare si piper si inchei cu alt strat de dovlecei. Torni deasupra supa de zarzavat si pui forma in cuptorul cald pentru 30 de minute.
- Tragi forma din cuptor, dai fata mancarii cu ou batut cu lapte dulce si lasi inca 15 minute la foc potrivit. Servesti musacaua calda, taiata felii groase, cu paine proaspata si vin rosu sau rose.