Ardei umpluti cu carne de vitel

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ardeii umpluti cu carne de vitel este o mancare aromata si gustoasa, fiind la fel de gustosi calzi sau reci.

Ingrediente

    • 8-10 ardei mai mari
    • 500 gr carne tocata, de vitel sau de manzat
    • 1 ou
    • 150 gr orez
    • marar si patrunjel tocate impreuna
    • sare
    • piper macinat
    • 2 cepe
    • 200 ml sos de rosii
    • 5-6 crengute de marar sau leustean

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Speli ardeii, ii golesti si-i lasi cu gura in jos, sa se scurga.
  2. Pregatesti umplutura: alegi orezul, il speli in doua-trei ape, amesteci cu carnea tocata, verdeata si oul crud.
  3. Condimentezi cu sare si piper macinat, colorezi cu jumatate din cantitatea de sos de rosii, omogenizezi si umpli ardeii. Ii asezi in cratita cu pereti inalti, asezi printre ei crengute de marar, sarezi putin, umpli cu apa calda si fierbi la foc potrivit 30 de minute.
  4. Servesti mancarea calda, cu smantana sau iaurt si paine proaspata, alaturi de un pahar cu vin rose.

Recomandari

Mancaruri