- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Musacaua de legume este o mancare apetisanta pe cat de gustoasa pe atat de satioasa.
Ingrediente
- 500 gr fasole verde
- 1/2 conopida
- 1/2 varza cruda
- 1 borcan cu mazare conservata
- 2 morcovi
- 2 radacini de patrunjel
- 2 teline
- 3 linguri cu unt
- 4 linguri cu faina
- 175 ml lapte
- 200 gr cascaval
- sare
- 3 oua
- piper macinat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 peroane
- Cureti legumele, le speli, le tai felii si le fierbi in apa cu sare. Conopida si varza le fierbi separat si le toci nu prea marunt.
- Cat fierb legumele faci un sos alb din: 2 linguri cu unt inmuiat pe foc, 4 linguri cu faina adaugata cate putina ca s-o poti incorpora repede, 1 pahar cu lapte nefiert pe care il torni pe masura ce incorporezi faina, toate amestecate cu o lingura de lemn intr-un vas tinut pe flacara mica.
- Fierbi sosul 15 minute, lasi sa se raceasca, pui 2 oua intregi amestecand repede, torni peste legumele fierte si scurse, sarezi si piperezi.
- Ungi cu unt o forma de sticla, rastorni amestecul de sos alb si legume, acoperi cu un amestec de ou si cascaval ras si dai la cuptor forma pentru 30 de minute. Este gata cand cascavalul devine crusta. Servesti musacaua taiata felii groase, cu paine de casa si vin alb.