Musaca de orez

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Musacaua de orez este un preparat rapid, delicios si foarte satios.

Ingrediente

    • 200 gr orez
    • 350 gr carne tocata in amestec sau resturi de friptura rece taiate marunt
    • 1 ceapa
    • 2 linguri cu unt
    • sare
    • piper macinat
    • 4 linguri cu cascaval ras sau branza telemea uscata
    • 200 ml supa de zarzavat
    • 1 ou

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Alegi orezul bob cu bob, il speli in 2-3 ape, il calesti cu 1 lingura de unt, adaugi 3 cani pline cu apa, putina sare si boabe de piper si fierbi in cuptor sau pe plita la foc mic.
  2. Carnea, amestecata cu ceapa tocata, o pui in cratita cu 1 lingura cu unt si o lasi pe foc mic pana cand nu mai are lichid. Racesti si amesteci cu oul crud, sarezi, piperezi.
  3. Intr-o forma de sticla incasabila asezi jumatate de orez intins in strat uniform, acoperi cu carne si termini cu restul de orez. Razi deasupra cascaval sau resturi de telemea foarte uscata, supa de zarzavat sau apa calda peste musaca si lasi in cuptorul fierbinte 30 de minute.
  4. Servesti musacaua calda, taiata felii groase, fara paine, langa vin rosu sau rose.

Recomandari

Mancaruri