Biban cu rosii

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Bibanul cu rosii este un preparat care desi pare complicat se prepara repede si este foarte gustos.

Ingrediente

    • 1 biban
    • 1 1/2 lingura faina
    • patrunjel verde
    • 500 gr rosii
    • 150 gr unt
    • piper boabe
    • 1 catel de usturoi

Instructiuni de preparare

  1. Pestele se curata, se spala, apoi se opareste in apa fierbinte. Dupa ce pestele a fiert se curata de piele, apoi se taie felii, care se dau prin faina si se prajesc in unt fierbinte, la foc  mic.
  2. Cand pestele este rumenit frumos pe ambele parti se scoate, se pune in farfurie, iar in tigaia in care s-a prajit se mai adauga putin unt, se pun rosiile curatate de pielita si seminte si taiate sferturi, un catel de usturoi taiat feliute subtiri si patrunjel verde tocat marunt. Se lasa pe foc pana se inmoaie bine totul, apoi se toarna sosul peste peste care se poate servi.

Recomandari

Mancaruri