Ciuperci umplute cu carne

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciupercile umplute cu carne este o mancare rapida si gustoasa, a carui umplutura o puteti oricand modifica sau imbunatati.

Ingrediente

    • 1 kg ciuperci cu palaria mare
    • 350 gr carne tocata
    • 1 ceapa
    • 2-3 linguri cu ulei
    • marar si patrunjel tocate impreuna
    • 1 rosie mare sau 1 lingura cu bulion de rosii
    • sare
    • piper macinat
    • boia de ardei
    • 200 gr smantana

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Curatati ciupercile de frunze si de nisip, spalati-le in multe ape, scoateti coditele. Lasati sa se scurga in sita mare, alegeti doar ciupercile mari.
  2. Intre timp, pregatiti umplutura: amestecati carnea tocata cu ceapa taiata marunt. Sarati amestecul, framantati-l cu mana 1-2 minute, puneti-l sa se caleasca impreuna cu 2 linguri cu ulei. Lasati-l pe foc mic pana scade sosul. Condimentati carnea cu sare, piper macinat, boia de ardei si bulion de rosii, amestecati cu tocatura de codite si ciuperci mai mici.
  3. Umpleti ciupercile mari, asezati-le pe o tava unsa cu o lingura de ulei si puneti tava in cuptorul fierbinte pentru 20-25 min. Stingeti focul, scoateti tava si turnati smantana peste ciuperci.
  4. Serviti mancarea calda, cu paine proaspata si vin alb.

Recomandari

Mancaruri