- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciupercile umplute cu carne este o mancare rapida si gustoasa, a carui umplutura o puteti oricand modifica sau imbunatati.
Ingrediente
- 1 kg ciuperci cu palaria mare
- 350 gr carne tocata
- 1 ceapa
- 2-3 linguri cu ulei
- marar si patrunjel tocate impreuna
- 1 rosie mare sau 1 lingura cu bulion de rosii
- sare
- piper macinat
- boia de ardei
- 200 gr smantana
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Curatati ciupercile de frunze si de nisip, spalati-le in multe ape, scoateti coditele. Lasati sa se scurga in sita mare, alegeti doar ciupercile mari.
- Intre timp, pregatiti umplutura: amestecati carnea tocata cu ceapa taiata marunt. Sarati amestecul, framantati-l cu mana 1-2 minute, puneti-l sa se caleasca impreuna cu 2 linguri cu ulei. Lasati-l pe foc mic pana scade sosul. Condimentati carnea cu sare, piper macinat, boia de ardei si bulion de rosii, amestecati cu tocatura de codite si ciuperci mai mici.
- Umpleti ciupercile mari, asezati-le pe o tava unsa cu o lingura de ulei si puneti tava in cuptorul fierbinte pentru 20-25 min. Stingeti focul, scoateti tava si turnati smantana peste ciuperci.
- Serviti mancarea calda, cu paine proaspata si vin alb.