- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Costita afumata cu fasole boabe este o mancare de iarna, aromata, gustoasa si foarte usor de preparat.
Ingrediente
- 500 gr fasole boabe (alba sau pestrita)
- 300 gr costita afumata
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 1 pastarnac
- 2 linguri cu bulion de rosii
- 2 linguri cu tarhon uscat
- sare
- piper boabe
- 2-3 linguri cu ulei
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 2 ore
- Alegeti fasolea bob cu bob, spalati in apa rece si lasati sa se inmoaie acoperita cu apa timp de 8-10 ore. Aruncati apa si umpleti oala in care a stat fasolea cu alta apa rece. Puneti oala pe foc, lasati sa clocoteasca apa si schimbati cu 2 litri apa rece dupa ce ati aruncat apa fiarta. Fierbeti fasolea acoperita 30 de minute, adaugati pastarnacul taiat in 2-3 felii, lasati sa fiarba inca 1 ora cu vasul acoperit.
- Curatati ceapa si morcovii, taiati julien si caliti in ulei cald. Dupa 10 minute stingeti cu 1 pahar de apa calda in care ati pus bulionul de rosii. Acum puneti piperul si frunzele de tarhon, acoperiti tigaia si lasati sa fiarba 10 minute.
- Rasturnati legumele calite peste fasole. Sarati si lasati sa fiarba 5-6 min impreuna. Taiati costita felii, rumeniti feliile in tigaie fara grasime, puneti costita peste fasole si mai fierbeti 10 minute.
- Serviti mancarea cu salata de varza murata sau de gogosari, cu paine neagra de casa si vin alb.