Budinca cu bacon

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca cu bacon este o mancare delicioasa si satioasa datorita comlexitatii ingredientelor folosite. Puteti savura aceasta reteta si rece gustul fiind la fel de delicios si aromat.

Ingrediente

    • 750 gr fasole verde fideluta
    • 100 gr bacon
    • 3 oua
    • 4 oua fierte tari
    • 2 felii de franzela fara coaja
    • 150 ml lapte dulce
    • 2 linguri unt
    • marar verde
    • patrunjel verde
    • sare
    • piper

Instructiuni de preparare

  1. Cureti fasolea, o speli, o tai bucatele apoi o pui la fiert intr-o oala cu apa si putina sare.
  2. Separat, prajesti in putin  ulei baconul taiat suvite, pana cand devine crocant, apoi il scoti din tigaie si il pui pe servete absorbante ca sa scurga surplusul de ulei.
  3. Cureti ouale fierte de coaja si se tai felii sau jumatati.
  4. Freci untul spuma, adaugi painea inmuiata in prealabil in lapte si scursa bine, adaugi galbenusurile crude, verdeata tocata fin, iar la sfarsit potrivesti gustul de sare si piper, dupa care se adauga albusurile de ou batute spuma.
  5. Se unge o tava termorezistenta cu unt si se adauga pe fundul ei jumatate din cantitatea de fasole verde peste care se asaza ouale fierte taiate dupa preferinta.Se acopera cu restul de fasole verde si cu baconul prajit. Peste toate se toarna amestecul de oua cu verdeata si se baga tava in cuptorul incins pentru 40-50 de minute, la foc moderat.
  6. Cand este rumenita se scoate din cuptor, se lasa sa se racoreasca cateva minute apoi se portioneaza si se serveste.

Recomandari

Mancaruri