- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Daca vi s-a facut dor de o mancare de peste va propun crap la cuptor, un fel de mancare foarte gustos si cu o mare valoare nutritiva. Prin urmare, va recomand acest preparat, pe care il puteti servi cu mamaliguta si mujdei de usturoi.
Ingrediente
- 1 crap de 4 kg
- 3 cepe
- 250 ml suc de rosii
- 5 catei de usturoi
- 50 ml ulei
- 250 ml vin rosu
- busuioc
- tarhon
- cimbru
- 2 frunze de dafin
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
- Cureti crapul de solzi si intestine, il speli, apoi ii tai capul si coada si il portionezi in 6 bucati potrivite. Torni uleiul in tava de aragaz, apoi adaugi ceapa taiata rondele mari. Peste ceapa se asaza bucatile de peste si se stropeste cu sucul de rosii.
- Se condimenteaza cu sare, piper, tarhon, busuioc si cimbru, dupa gust, se adauga foile de dafin si se baga tava in cuptor.
- Dupa 15 minute, deschizi cuptorul si torni peste peste 150 ml de vin. Dupa inca 5 minute intorci bucatile pe partea cealalta, si condimentezi din nou cu sare, piper, tarhon si cimbru, se adauga usturoiul taiat felii subtiri si restul de vin.
- Se baga tava iar in cuptor inca 15 minute, apoi se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca 10 minute, timp in care se prepara o mamaliga care se serveste alaturi de crapul la cuptor.