Crap la cuptor

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Daca vi s-a facut dor de o mancare de peste va propun crap la cuptor, un fel de mancare foarte gustos si cu o mare valoare nutritiva. Prin urmare, va recomand acest preparat, pe care il puteti servi cu mamaliguta si mujdei de usturoi.

Ingrediente

    • 1 crap de 4 kg
    • 3 cepe
    • 250 ml suc de rosii
    • 5 catei de usturoi
    • 50 ml ulei
    • 250 ml vin rosu
    • busuioc
    • tarhon
    • cimbru
    • 2 frunze de dafin
    • sare
    • piper

Instructiuni de preparare

  1. Cureti crapul de solzi si intestine, il speli, apoi ii tai capul si coada si il portionezi in 6 bucati potrivite. Torni uleiul in tava de aragaz, apoi adaugi ceapa taiata rondele mari. Peste ceapa se asaza bucatile de peste si se stropeste cu sucul de rosii.
  2. Se condimenteaza cu sare, piper, tarhon, busuioc si cimbru, dupa gust, se adauga foile de dafin si se baga tava in cuptor.
  3. Dupa 15 minute, deschizi cuptorul si torni peste peste 150 ml de vin. Dupa inca 5 minute intorci bucatile pe partea cealalta, si condimentezi din nou cu sare, piper, tarhon si cimbru, se adauga usturoiul taiat felii subtiri si restul de vin.
  4. Se baga tava iar in cuptor inca 15 minute, apoi se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca 10 minute, timp in care se prepara o mamaliga care se serveste alaturi de crapul la cuptor.

Recomandari

Mancaruri