- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Mancare de cuscus cu ardei rosu este mancare ce ne introduce prin aromele puternic condimentate in bucataria orientala.Mancarea de cus-cus cu ardei poate fi servita la orice ora din zi ea fiind la fel de buna si daca e servita a doua zi.
Ingrediente
- 250 gr cus-cus
- 1/2 piept de pui
- 1 ceapa
- 3 ardei rosii
- cateva frunze de leustean
- cateva frunze de tarhon
- 3 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- patrunjel verde pentru decor
- cascaval ras pentru decor
Instructiuni de preparare
- Fierbi cus-cusul in apa cu sare impreuna cu o lingura de ulei, cateva frunze de leustean si tarhon, pentru 5-8 minute.Scurgi apa si o pastrezi, iar cus-cusul il lasi deoparte sa se raceasca.
- Cureti ardeii de seminte, ii tai cubulete si-i calesti in 2 linguri de ulei bine incins, impreuna cu ceapa taiata marunt si lasi sa se caleasca impreuna pana se inmoaie.
- Adaugi pieptul de pui taiat bucatele misi, si continui calirea inca 5-6 miunute, pana se patrund bine.
- Condimentezi cu sare si piper, dupa gust, dai vasul la o parte de pe foc si adaugi cuscusul. Amesteci mancarea si lasi 5 minute sa se amestece aromele si serveti decorand cu frunze de patrunjel verde si cascaval ras.