Fasole verde cu carne de pasare

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Fasolea verde cu carne de pasare este o mancare delicioasa si foarte gustoasa, avand multe vitamine.

Ingrediente

    • 1 kg sau 1/2 kg fasole verde
    • 1 piept de pasare (sau aripile, tartita si maruntaiele)
    • 150 ml ulei
    • 1 ceapa mare
    • 5 catei de usturoi
    • 1 lingurita cu faina
    • 1/2 lingurita cu boia dulce
    • sare
    • marar si patrunjel tocate impreuna
    • 2 rosii bine coapte

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 persoane

  1. Cureti fasolea de codite si de varfuri, o rupi in bucati de 3-4 cm, o speli in apa calduta, o pui intr-o oala mare, in care ai pus doar 2 cani cu apa. Fasolea lasa multa apa la fiert, iar mancarea trebuie sa fie scazuta cand o servesti.
  2. Cand apa clocoteste pui fasolea, acoperi oala, lasi focul mic.
  3. Cureti ceapa si usturoiul, le toci fin si le pui sa se caleasca in doua linguri cu ulei. Cand s-au inmuiat adaugi rosiile taiate felii subtiri, dupa ce le-ai curatat de coaja, 1 lingurita cu faina, boia dulce, sarezi si rastorni peste fasole.
  4. Fierbi acoperit, impreuna cu pieptul de pasare, pe care l-ai clocotit separat 15 minute. Fierbi pana cand mancarea se poate consuma. Decorezi cu verdeata tocata, servesti mancarea calda, cu paine proaspata si vin alb demisec.

Recomandari

Mancaruri