- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Fasolea verde cu carne de pasare este o mancare delicioasa si foarte gustoasa, avand multe vitamine.
Ingrediente
- 1 kg sau 1/2 kg fasole verde
- 1 piept de pasare (sau aripile, tartita si maruntaiele)
- 150 ml ulei
- 1 ceapa mare
- 5 catei de usturoi
- 1 lingurita cu faina
- 1/2 lingurita cu boia dulce
- sare
- marar si patrunjel tocate impreuna
- 2 rosii bine coapte
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Cureti fasolea de codite si de varfuri, o rupi in bucati de 3-4 cm, o speli in apa calduta, o pui intr-o oala mare, in care ai pus doar 2 cani cu apa. Fasolea lasa multa apa la fiert, iar mancarea trebuie sa fie scazuta cand o servesti.
- Cand apa clocoteste pui fasolea, acoperi oala, lasi focul mic.
- Cureti ceapa si usturoiul, le toci fin si le pui sa se caleasca in doua linguri cu ulei. Cand s-au inmuiat adaugi rosiile taiate felii subtiri, dupa ce le-ai curatat de coaja, 1 lingurita cu faina, boia dulce, sarezi si rastorni peste fasole.
- Fierbi acoperit, impreuna cu pieptul de pasare, pe care l-ai clocotit separat 15 minute. Fierbi pana cand mancarea se poate consuma. Decorezi cu verdeata tocata, servesti mancarea calda, cu paine proaspata si vin alb demisec.