- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Fasolea boabe cu carnati este o mancare perfecta iarna, alaturi de o salata de muraturi asortate.
Ingrediente
- 500 gr fasole
- 2 cepe
- 2 linguri cu untura sau 3-4 linguri cu ulei
- 2 rosii (2 linguri bulion)
- 1 foaie de dafin
- 1 crenguta de cimbru
- 100 gr costita
- piper boabe
- 6 carnati picanti
- marar tocat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 persoane
- Alegi fasolea bob cu bob, o speli in doua ape si o lasi sa stea o noapte intreaga acoperita cu apa rece.O speli din nou si o pui sa dea in doua clocote, dupa ce ai schimbat apa. Arunci apa clocotita, umpli oala cu apa rece si lasi sa fiarba la foc domol 1 ora sau 2, adaugand putina sare ca sa ramana bobul intreg.
- Separat, faci un sos din ceapa tocata, pe care o rumenesti in untura sau ulei. Potrivesti sa nu fie prea grasa si folosesti doar jumatate din grasimea trebuitoare. Stingi cu bulion sau rosii taiate felii subtiri, lasi sa fiarba cu costita taiata fasii, cimbrul, dafinul, sarea si piperul necesare. Dupa ce s-a inmuiat ceapa torni sosul peste fasole si mai fierbi 15 minute.
- Decorezi fasolea cu marar tocat, tragi cratita de pe foc. Prajesti carnatii in restul de grasime, ii pui peste fasole, servesti cu muraturi, sau salata de varza cruda si paine proaspata, si un pahar cu vin rosu.