- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciulamaua de porumbei este cea mai aromata si gustoasa ciulama, fiind in acelasi timp satioasa.
Ingrediente
- 4 porumbei
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 telina mica
- 2 linguri cu unt
- sare
- 200 gr faina
- piper macinat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Cureti porumbeii de pene si de fulgi, ii parlesti pe flacara vie, ii golesti de intestine, le inlaturi capetele si ghearele. Ii speli in multa apa rece si-i pregatesti astfel: picioarele le introduci in locul intestinelor, iar aripile le rasucesti dupa gat.
- Pui porumbeii la fiert in apa calduta, inlaturi spuma formata , dupa care pui in vasul cu apa: 1 ceapa, 1 morcov, 1 telina mica, spalate si taiate in patru felii.
- Fierbi la foc domol cu sare si frunze de patrunjel timp de jumatate de ora, dupa care tragi oala de pe foc.
- Din unt si faina pusa incet, invartind in acest timp in cratita cu o lingura de lemn, faci un amestec pe care-l subtiezi cu supa calda. Fierbi sosul alb incet, asezi porumbeii taiati in doua si dupa 10 minute servesti ciulamaua cu mamaliguta calda. Condimentezi cu piper macinat si servesti alaturi de vin alb demisec.