Cap de porc cu varza acra

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Capul de porc cu varza acra este o mancare de iarna foarte gustoasa, pe care o puteti servi cu mamaliga fierbite si ardei iute.

Ingrediente

    • 1 kg varza murata
    • 1 legatura marar
    • piper boabe
    • cimbru
    • 1 kg cap de porc
    • 3 rosii
    • 1 legatura patrunjel
    • foi de dafin
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Capul de porc se parleste la flacara, se curata, se spala in mai multe ape, apoi se pune la fiert cu apa rece, sare, cateva boabe de piper si foi de dafin. Se aduna spuma, apoi se lasa focul mic, continuand fierberea pana cand carnea incepe sa se desprinda de pe oase.
  2. Se scoate carnea, se taie in bucati si se pune din nou la fiert, in zeama strecurata in prealabil, impreuna cu varza taiata fideluta.
  3. Se lasa la fiert aproximativ 1 ora, dupa care se adauga rosiile, taiate in bucatele mici, si verdeata tocata, se condimenteaza si se da la cuptor pentru o jumatate de ora, la foc mic.

Recomandari

Mancaruri